heerlijk traditioneel asperge recept.

WITTE ASPERGES MET BOERENACHTERHAM, GEKOOKT EI EN PETERSELIE

witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie, geserveerd met krieltje of aardappeltjes uit de  oven. 

Tijd: 20-25 min.
Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram asperges
  • 2 eieren
  • 4 takjes peterselie
  • 120 gram achterham
  • 4 eetlepels roomboter
  • snufje zout/peper
  • krieltjes

Bereidingswijze:

Kook circa 2 liter water voor de asperges. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. De puntjes (kop) hoeven niet geschild te worden.

Kook de asperges daarna circa 15 minuten in een aspergepan of een pan met een deksel.

Kook de laatste 6 minuten de eieren mee. Hak ondertussen de peterselie fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje op een laag vuurtje zodat deze niet verkleurd. Pel de eieren en snijd deze in partjes. Verdeel de asperges over de borden. Leg de plakjes ham en de eieren bij de asperges en giet de gesmolten boter over het geheel. Serveren met de peterselie en krieltjes of aardappeltjes uit de oven.

 

You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN

Leave a Reply