HOE ZIT HET MET JOUW GOEDE VOORNEMENS?

Hoe zit het met jouw GOEDE VOORNEMENS van 2017?

Minder eten, minder drinken, minder stil zitten, meer tijd voor jezelf plannen. Goede voornemens maken is simpel, maar ze volhouden is lastig.
Hoe zorg je ervoor dat je het nu wel volhoudt? Zet de puntjes weer op de i!!

WEES REEEL

Houd je doel klein en vooral realistisch, want mensen houden stiekem helemaal niet zo van veranderingen.

STEL EEN DOEL

Stel jezelf een doel en schrijf het (nog eens) op en bepaal wanneer je het doel wilt bereiken. Het is een goed plan om je vooruitgang bij te houden en gaat het goed wees dan een beetje trots zijn op jezelf, dat helpt je!

BEDENK WAT JE WIL, NIET WAT JE MOET!

We moeten allemaal enorm veel van onszelf. Dit is vermoeiend en stressvol, en niet de beste basis om je voornemen(s) na te komen. Denk niet: ‘Ik zou eigenlijk maat 38 moeten hebben’ Maar vraag jezelf af, waarom je dit goede voornemen hebt. Bedenk dus wat je wil, in plaats van wat je moet: ‘Ik wil een strakker lijf en fit zijn’ of ‘Ik wil gezond oud worden’. Door het positieve resultaat te benoemen, is de weg ernaartoe makkelijker.

NEEM DE TIJD 

Als je jezelf wat tijd gunt, is het makkelijker om de goede voornemens in heel 2017 vol te houden. Het duurt namelijk 21 dagen om jezelf een nieuwe ‘activiteit’ eigen te maken. Sterker nog: pas na zes maanden wordt je andere gedrag pas routine. Wees dus geduldig. Ga je een keertje de mist in, Geen paniek! Een foutje maken mag en is heel normaal. Het zou raar zijn als je nooit terugvalt in je oude patroon. Zorg er daarna wel voor dat je de draad weer oppakt en je doel voor ogen houdt. Elke dag heb je weer een nieuwe kans

BELOON JEZELF!

Vergeet jezelf niet te belonen! De hele week supergezond gegeten? Trakteer jezelf dan zondagavond op iets lekkers. Of heb je heel januari geen druppel alcohol gedronken? Dat mag je op 1 februari een lekker drankje nemen. Zo houd je het leuk voor jezelf en houd je het zonder problemen vol tot 31 december 2017!

Heb je een helpende hand nodig dan kan IK je een eindje op weg helpen. Steeds meer verzekeraars vergoeden en stimuleren een gezonde leefstijl. Kijk of jouw verzekeraar de BGN gewichtsconsulent vergoed en maak een afspraak! 

https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html 

You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN

Leave a Reply