Klanten over IK

Wacht jij ook ‘op dat juiste moment’ om te starten met afvallen? Op ‘die knop die eerst om moet’?
Ik heb het ook lang voor mij uitgeschoven maar de kilo’s zaten echt in de weg, zo kon het niet langer.
Het ergste vond ik shoppen, niets stond leuk, je zou er doodongelukkig van worden.

Onder begeleiding afvallen is leuk en leerzaam, iedere week wordt er na het weegmoment een onderwerp behandeld afgewisseld door een voedings’kennis’quiz en heerlijke recepten.
De begeleiding door Iris is persoonlijk en stimulerend. Tijdens het weegmoment vraagt Iris altijd even hoe je week verlopen is, of je ergens tegenaan bent gelopen en geeft ze advies.
Nadat iedereen gewogen is wordt het resultaat doorgenomen in de groep aan tafel. Degene die het meeste is afgevallen wordt extra in het zonnetje gezet door Iris met een kleine attentie.
Het is een leuk moment, of je nu een goed resultaat of een tegenvaller had, de groep steunt elkaar positief en met een stukje humor. Niemand oordeelt, we willen allemaal ons doel bereiken!

Dankzij het programma is het mij gelukt om 15 kg af te vallen in 26 weken, terwijl mijn streefgewicht 12 kg was, ik ben hier superblij mee!
In deze 26 weken viel ook de zomerstop van 5 weken wat meteen een mooie moment was om te kijken hoe je eetpatroon verloopt als je niet wekelijks op de weegschaal staat.
Ik heb geleerd andere keuzes te maken, bewuste keuzes. En natuurlijk mag je jezelf af en toe belonen door bijvoorbeeld een traktatie op je werk of verjaardag te nemen.
Geef er een cijfer aan, hoe lekker vind je het? Geef je het een 8 of hoger? Eet het dan op! Een lager cijfer geeft aan dat je het alleen zou nemen om te eten, niet omdat je het zo ontzettend lekker vindt.

Het dieet is verrassend goed vol te houden omdat je iedere 3 uur iets voorgesteld krijgt om te eten. Tegen de tijd dat je denkt ‘ik lust wel iets’ mag het ook alweer.
Een bijkomend voordeel vond ik dat ik mijn gezin hetzelfde avondeten kon voorzetten. En staat er iets in het dieet wat je niet graag eet? Tijdens het doornemen van het weekmenu worden de alternatieven besproken!

Inmiddels ben ik alweer een paar weken op eigen benen, maar het gaat goed, ik weet de valkuilen te herkennen. Feestjes zijn er altijd, maar keuzes ook!
Ik kan het iedereen aanraden om je aan te melden bij Iris, of je nu 5 kg of 30 kg wil afvallen, je bent in goede handen!

Succes!
Christel

Christel

Ik heb vaak geprobeerd af te vallen, maar miste de stok achter de deur.
Daarom ga ik elke week naar Judith4Balance. Ik ben heel tevreden over begeleiding van Iris. Ze motiveert door het geven van lekkere recepten en als je goed je best hebt gedaan maak je kans op een aanmoediging presentje. Ze is een goede stimulans voor mij en anderen.
Ik ben inmiddels 15 kilo afgevallen in een half jaar.
Groetjes Nelly

Nelly

Hallo allemaal, Mijn naam is Monica uit Zwolle en ik wil graag mijn ervaring met iris Kouwen van IK voedingsadvies met jullie delen. Al jaren is overgewicht bij mij een probleem, op mijn zwaarst woog ik 90,3. En aangezien ik maar 1.68 lang ben is dit te zwaar. Na zelf veel pogingen te hebben gedaan vanaf mijn 14e om af te vallen(ben nu 25) heb ik bij de huisarts aan de bel getrokken. Hij heeft me IK voedingsadvies geadviseerd. Ik kon snel terecht bij IK voor een intake gesprek en hebben we gekeken hoe ik ervoor stond en wat er moest gebeuren. De eerste week mijn eetpatroon opschrijven en zo word je bewust van wat je allemaal eet/drinkt. Op de wegschaal kon mijn vet percentage, vocht, spiermassa, echte leeftijd worden gemeten. En aan de hand van die uitkomst hebben we een eetpatroon opgesteld wat bij mijn leef/beweeg patroon paste. Dit is zeer goed vol te houden, mijn dochter van 4,5 kan gewoon met mij mee eten dus dat is erg prettig. Het is absoluut geen dieet, maar puur anders eten, zelfs meer als dat ik was gewent. Ik sport gemiddeld 3 keer in de week, fitness. Hierdoor ben ik in een jaar tijd van 90,3 naar nu 69,8 kg gegaan. Eindelijk een gezond gewicht! Ik raad IK zeker aan, er word de tijd voor je genomen en met je mee gedacht. Als je vragen hebt kun je altijd terecht ook telefonisch wat erg prettig is. Kortom wil je je levensstijl aanpassen, lekkerder en fitter in je vel zitten, dan raad ik je zeker aan om een intake te plannen.
Het heeft mij erg geholpen.

Monica

Hoi,

Mijn naam is Simone en ik loop vanaf half januari bij iris IK Voedingsadvies / judith4balance.

Dit nav foto’s die ik terug zag van mezelf. Ik dacht; “nu word ik echt veel te zwaar, nu moet ik er echt wat aan gaan doen” Mentaal ging de knop om.

Iedere week wordt je gewogen, krijg je een weeklijst van wat je per dag exact mag eten en je krijgt goede tips. Soms denk je best gezonde producten te eten, terwijl dat helemaal niet zo is.
Je krijgt echt inzicht in je voedingspatroon.
Tevens wissel je ervaringen en tips uit met de rest van de groep. Dat heb ik als erg positief ervaren. Je zit toch allemaal een beetje in “hetzelfde schuitje”

Als je na 1 week je weer moet wegen en ziet dat er gelijk wat van je gewicht af is dan werkt dat erg motiverend. Je hoeft zelf niet na te denken wat je eten moet, het staat precies op de lijst.

Ik heb geen moment honger gehad, soms moet je zelfs meer eten dan je zou verwachten.

Wat ook erg makkelijk is dat het hele gezin gewoon kan mee eten. Je hoeft niet apart te koken voor jezelf.

Ik heb ook bbq’s en feestjes en lust graag een wijntje. Dat kan allemaal best een keer. Als je de dag ernaar maar gelijk weer terug stapt naar de voedingslijst.

{:Ik heb zelf het idee dat het juist goed is om af en toe een dag te “zondigen”, omdat ik het idee heb dat je lichaam anders lui wordt}. Af en toe zondigen is dus niet erg. Door een dag te zondigen schud je lichaam even wakker. Als je je de dag erna weer aan de voedingslijst houdt dan hoef je echt niet gelijk aan te komen.

Wat ik ook erg prettig vind is dat het geen dieet is, het is een andere leefwijze. Je eet via de schijf van 5 en alles is gezond. Ik ben inmiddels 13 kg kwijt, zonder dat ik 1 dag gesport heb J {met sporten erbij zal het dus nog sneller gaan}

Voor mij werkt het persoonlijk erg goed dat je iedere week op die weegschaal moet.

Nog 2 kilo en dan ben ik wel op mijn streefgewicht. Toch blijf ik bij Iris, omdat ik me iedere week wil blijven wegen, als stok achter de deur.

In mijn hoofd zit een getal, zodra ik daar straks misschien weer boven kom, moet ik terug naar de voedingslijst. Maak afspraken met jezelf {zoals Iris dat iedere keer zegt}, dat werkt ook goed.

En mocht je tussendoor vragen hebben dan kun je haar altijd bij haar terecht.

Ik kan het iedereen aanraden voor diegenen die op een gezonde manier af willen vallen!

Groetjes Simone

Simone

De wielrenner is begin 20 en houdt van een biertje drinken met zijn vrienden, van lekker eten en snacken. Na genezing van kanker door middel van o.a. chemotherapie waardoor hij mede was aangekomen, wilde hij zijn ziekteproces afsluiten door een daad te stellen. Hij las over de Alpe du 6, de Alpe d’huez op fietsen waarbij de opbrengst ten goede komt voor KWF. Om goed in vorm te komen hebben de wielrenner en IK een plan gemaakt. Omdat de wielrenner dol is op lekker eten hebben we bekeken hoe eten nog steeds lekker kan zijn op een gezonde manier. We hebben bijvoorbeeld de vette vleeswaren vervangen door magere varianten. Het stappen met vrienden zijn we gaan doseren en bier zijn we gaan afwisselen met water. Daarnaast moesten we het snackgedrag in de avond gaan veranderen. Hiervoor heeft de wielrenner veel tips en adviezen gekregen waardoor de avonden al snel op een goede manier werden doorgebracht. Het snacken tijdens de lunch zijn we gaan vervangen door enerzijds zelf een lunch mee te nemen naar het werk en anderzijds om bij de snackbar de juiste keuze’s te maken. Door zijn eiwitpercentage in zijn voeding te verhogen hebben we meer spiermassa opgebouwd en door zijn gezonde voedingspatroon is zijn vetmassa drastisch omlaag gegaan. 3 maanden na zijn komst bij IK heeft hij succesvol 3x maal de top bereikt!

Niels

Ik ben blij met je hulp, je hebt al meer bereikt dan de diëtist destijds. Merk dat je invloed op haar hebt en haar op een leuke positieve manier benaderd. Je neemt de tijd en maakt haar bewust van haar eet gedrag, iets wat ik bij de diëtist gemist heb. Mijn complimenten hiervoor ?

Anoniem

De eerste keer dat ik bij kinderen kwam wilde ik graag weten hoe graag en waarom ze een aantal kilo’s kwijt wilden raken. Eén van de ouders moet ook altijd aanwezig zijn bij het consult omdat er duidelijke grenzen gesteld moeten worden bij kinderen. Een ouder stelt nu eenmaal de regels en de grenzen. Ouders verzorgen over het algemeen ook de boodschappen dus het is heel belangrijk dat de juiste voedingsmiddelen in huis worden gehaald. Tijdens mijn consult komen allerlei oefeningen en spelletjes aan bod om te leren hoe je met voeding moet omgaan. Het is belangrijk dat kinderen leren de juiste keuze’s te maken op feestjes en bij traktaties op school. Een voorbeeld van een spelletje is om suikerklontjes neer te leggen bij de door mij getoonde voedingsmiddelen en drankjes. Als er bij een pakje wicky 4 suikerklontjes horen te liggen en bij een liga fruitreep 2 klontjes suiker komen dan zie je zowel ouder als kind schrikken en realiseren ze zich dat een zogenaamd gezond pauze hapje niet zo gezond is. Samen gaan we kijken wat de alternatieven kunnen zijn en verrassend genoeg komen er dan hele gezonde maar vooral hele lekkere alternatieven!

Jan

Om een goed inzicht in het eetpatroon van de kok te krijgen, heb ik hem gevraagd om een aantal dagen zijn voeding op te schrijven en daarbij de tijden te vermelden. Ook heb ik hem gevraagd om zijn werktijden te noteren. Zo kwam ik er al snel achter dat niet het proeven van gerechten lijdt tot overgewicht wat je al gauw bij een kok zou verwachten maar het te weinig en onregelmatige eten was het probleem. Samen hebben we gekeken hoe we regelmaat in het voedingspatroon konden brengen en op welke momenten er tijd vrij gemaakt kon worden voor een (tussen)maaltijd. Zo hebben we een patroon gevonden waarbij er om de 3 uur gegeten kon worden waardoor er een voldaan gevoel ontstond. Zo werd de behoefte om te snoepen geremd en de behoefte om na het werk (doorgaans om 1.00 uur ’s nachts) nog uitgebreid te eten, grotendeels verdwenen was. Na een aantal maanden werd deze regelmaat steeds gewoner en hebben we 8 kg lichaamsgewicht kwijt kunnen raken. Het voedingspatroon ging steeds beter waardoor de blije en gezonde kok dit zelfstandig heeft kunnen voortzetten.

Ronald

Ik heb na lang beraad besloten om te stoppen met de begeleiding. Reden is dat het gewoon heel goed gaat. Ik voel me heel goed en weet goed met mijn eetpatroon om te gaan. Weet de variatie te bewaren en ook al gaat het langzaam mijn gewicht neemt ook af. En ook daar heb ik vrede mee. Daar waar het niet snel genoeg kon gaan voel ik nu dat deze methode beter is. Ik wil je bedanken dat je mij hebt laten inzien dat ik in plaats van te veel in praktijk juist te weinig at. Hierdoor voel ik me veel beter en gaat het hardlopen ook beter. Allemaal winst. Maar ik zie ook dat ik heb geleerd waar het mij om gaat. Namelijk gezond eten zonder aan te komen. Weten wat gezond is, wat je moet eten en in welke hoeveelheden. Mocht ik op een punt aankomen dat ik wederom hulp nodig ben op dit vlak dan weet ik je te vinden. Al hoop ik dat natuurlijk niet 😉

Alex