snel en gemakkelijk stoofpotje

Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Dit stoofpotje hoeft niet uren te stoven. Het is snel klaar en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen

Bereiding van dit snelle en gemakkelijke stoofpotje

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  5. Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  6. Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig

 

Leave a Reply