stamppot met groene kool

Stamppot groene kool met pittige vleesreepjes

2 personen

  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500-600 gram groene kool
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  •  theelepel chilipoeder
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  6. Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi ze met het paprikapoeder en chilipoeder.
  7. Bak de vleesreepjes in de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
  9. Schep de vleesreepjes op de stamppot.

 

You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN

Leave a Reply