Zwangerschap en kraamtijd

Ik helpt tijdens zwangerschap en kraamtijd

Wanneer je in verwachting bent of net een kind hebt gekregen, staat de gezondheid van je kind vaak voorop. Hoe je kindje het doet, heeft ontzettend veel te maken met jouw gezondheid en gewicht. IK Voedingsadvies ondersteunt je bij een gezond eet- en leefpatroon voor jou en je (ongeboren) kindje.

Zwangerschapskwalen en -aandoeningen verminderen

Het streven van IK Voedingsadvies is om jou en je kind zo gezond mogelijk te houden en zwangerschapskwalen zo minimaal mogelijk te houden. De ene vrouw heeft daar meer last van dan de ander, maar met voeding kun je er wel invloed op uitoefenen. Op die manier heb je misschien minder last van misselijkheid en duizeligheid en is zwangerschapsdiabetes vaak te voorkomen.

Kraamtijd en borstvoeding geven

Ook als je kindje is geboren, is het belangrijk dat je de juiste en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat zorgt dat je doorbroken nachten beter doorkomt én dat je borstvoeding kunt geven, zonder dat dit ten koste van jouw lijf gaat.

Begeleiding tijdens zwangerschap en kraamtijd

Elke fase van je zwangerschap en kraamtijd is anders en kan een verandering betekenen in je voedingsbehoefte. Tijdens het intakegesprek en de consulten bespreken we hoe het met jou en je kindje gaat en krijg je tips en adviezen die passen bij jouw situatie. Na elk consult krijg je een voedingsplan mee. Vanzelfsprekend krijg je ook een lijst met voedingsmiddelen die je tijdens de zwangerschap niet, of niet teveel, mag eten.

Maak een afspraak

IK Voedingsadvies is gecertificeerd voedingsconsulent voor zwangere vrouwen.