Begeleiding en advies

Je hebt een doel. Met de begeleiding en het advies van IK Voedingsadvies ga je dat resultaat bereiken. Afhankelijk van de wensen en doelen die we tijdens het intakegesprek hebben besproken, bekijken we hoe lang je traject gaat duren en hoeveel consulten nodig zijn. 

Het intensieve traject omvat negen gesprekken van 40 minuten. Dit traject duurt zo’n zes tot twaalf maanden.

Wat doe je tijdens een consult?

Net als tijdens je intakegesprek, ga je tijdens een consult op de weegschaal staan. Deze weegt niet alleen hoe zwaar je bent, maar ook je vetpercentage, spieropbouw en je fysiologische leeftijd. Zo krijg je een duidelijk beeld van je voortgang.

Praktische tips en kennis opdoen

Elk consult bespreken we een onderdeel van je voeding- en bewegingspatroon. Zo weet je wat van belang is en krijg je praktische tips om ook na het traject een gezonde levensstijl vast te houden. Natuurlijk bespreken we ook wat goed en minder goed ging sinds het vorige consult en wat krijg je handvatten om lastige momenten of situaties het hoofd te bieden.

Wat gebeurt er tussen twee consulten in?

Tussen de consulten in, ga je aan de slag met de tips en adviezen die je hebt gekregen. Ook krijg je na elk consult een voedingsplan mee. Dat geeft je houvast om je doel te bereiken.

Wat gebeurt er na het begeleidingstraject?

Wanneer je je doel hebt bereikt, is het van belang om dat doel ook vast te houden. Als je merkt dat je daar moeite mee krijgt, kun je langskomen voor een eenmalig consult. Sommige mensen houden van een stok achter de deur. Zij hebben vaak baat bij Ik weeg en meet, waarbij ze regelmatig langskomen voor een weegconsult en naar huis gaan met een concrete tip.

Andere manieren van begeleiding?

Sinds januari 2018 verzorgt IKvoedingsadvies in samenwerking met Judith4balance ook groepslessen/ groepsbijeenkomsten.
De groepsbijeenkomsten zijn wekelijks. De groepslessen starten met een individueel weegmoment, daarna ontvang je een menu voor de komende week en er wordt een actueel thema besproken. De deelnemers van de groep kunnen elkaar motiveren, stimuleren en voorzien van tips.
Kies je voor groepslessen/ bijeenkomsten dan kun je kiezen voor een 10, 15 of 25 weken pakket. 

IK groepsbegeleiding

Sinds januari 2018 geeft IK groepslessen/ groepsbijeenkomsten in samenwerking met Judith4balance. 
Groepsbijeenkomsten zijn wekelijks en bestaan uit een weegmoment, een weekmenu en een actueel interessant onderwerp. De deelnemers van de groep stimuleren, motiveren elkaar en voorzien elkaar van leuke tips. Lees ook de succesverhalen op deze website.