Pasta met garnalen en preisaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren penne
  • 150 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  3. Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
  4. Maak de groente op smaak met peper.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
  7. Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
  8. Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
  9. Maak het op smaak met de dille.

Menusuggestie

Lekker met een wortelsalade:

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 400 gram wortelen
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Was de rozijnen en week ze ½ uur in 2 eetlepels water met citroensap.
  2. Maak van het afgietvocht + de mosterd een dressing.
  3. Schrap de wortelen en de appel en rasp ze grof. Meng alles door elkaar.
You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN

Leave a Reply