Pasta met garnalen en preisaus
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 400 gram prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren penne
- 150 gram garnalen
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
- Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
- Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
- Maak het op smaak met de dille.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade:
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 400 gram wortelen
- 1 kleine appel
Bereiding
- Was de rozijnen en week ze ½ uur in 2 eetlepels water met citroensap.
- Maak van het afgietvocht + de mosterd een dressing.
- Schrap de wortelen en de appel en rasp ze grof. Meng alles door elkaar.