Pasta met champignons en doperwten

Pasta met champignons en doperwtjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta, bijv. schelpjes
  • 125 gram diepvries doperwten
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwten net gaar.
  3. de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringetjes bruin.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  9. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  10. Maak op smaak met basilicum.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs.

pasta-champignonsHiervoor heb je nodig…

  • 100 gram sla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap

 

You may also like
bloemkoolschotel voor het hele gezin
groenteschotel met gehaktballetjes
stamppot met groene kool

Leave a Reply