Recepten vegetarisch Aardappelsalade met groente en ei Deze goedgevulde maaltijdsalade is altijd lekker. Dankzij de eieren is het ook nog eens helemaal vega. 2 personen Ingrediënten 500 gram vastkokende aardappelen 2 stengels bleekselderij 4 eieren Ca. 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels olie 1 theelepel mosterd 1 augurk 100 gram kerstomaatjes 1 bosje radijs 200 gram wortel 75 gram spinazie Bereiding Boen de aardappelen goed schoon. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij de laatste minuut mee met de aardappelen. Kook de eieren in 9 minuten hard. Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper. Snijd de warme aardappelen in blokjes. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen. Snijd de augurk in plakjes. Was de tomaatjes en de radijs. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren. Maak de wortelen schoon en rasp ze grof. Was de spinazie en laat de groente goed droog worden. Meng de augurk, de tomaatjes, de radijs en de wortel door de aardappelen. Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.