Onregelmatig werk

IK helpt bij onregelmatige werktijden

Je wilt wel regelmatig eten, maar door je onregelmatige werktijden, is dat bijna niet te doen. Hoe zorg je dan dat je toch de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt en niet gaat snacken als je midden in de nacht thuiskomt?

Eten op wisselende tijden

Als je de ene keer ’s nachts werkt, de andere keer ’s avonds en dan weer ’s ochtends is het moeilijk om regelmaat in je eet- en beweegpatroon te krijgen. Dat geldt ook wanneer je bijvoorbeeld in de horeca werkt of in de evenementenindustrie. Wanneer je weet hoe je spijsvertering weet, kun je wel beter inschatten wat voor soort eten je beter overdag en beter ’s nachts kunt eten.

Begeleiding bij onregelmatige levens

Tijdens het intakegesprek  bespreken we hoe je eet- en beweegpatroon er nu uitziet en wat je doelen zijn. Wil je vooral gezonder leven of graag je gewicht veranderen? Op basis van wat jij wilt bereiken, maakt IK Voedingsadvies een plan van aanpak. Door een voedingsdagboek bij te houden, krijg je gerichte tips wat je anders zou kunnen doen. Daarbij kijken we goed naar wat mogelijk is in combinatie met je onregelmatige werktijden.

Volhouden en veranderen

Gezonder eten en leven is iets wat je niet van de een op de andere dag voor elkaar krijgt. Vandaar dat je meestal meerdere keren bij IK Voedingsadvies langskomt. We bespreken dan hoe het gaat en of de adviezen die je de vorige keer hebt gekregen goed uit te voeren zijn. Elk consult bespreken we een specifiek onderdeel uit je voedingspatroon. De gedachte daarachter is dat als je weet welk effect iets op je lijf heeft, het gemakkelijker is om het goede te doen voor je lijf.

Maak een afspraak

IK e-mailbegeleiding

In plaats van op kantoor afspreken, kun je ook e-mailbegeleiding  krijgen bij IK Voedingsadvies. Een persoonlijk intakegesprek  blijft daarbij wel nodig.