Intakegesprek

Elk klant van IK Voedingsadvies begint met een intakegesprek. In dit intakegesprek bespreken we wat je doel is en hoe je persoonlijke situatie eruit ziet. Op basis daarvan bepalen we hoe het vervolgtraject eruit ziet. Dat kan een intensief begeleidingstraject zijn, maar ook dat je met een paar concrete tips zelf aan de slag gaat.

Voedingsdagboek bijhouden

Bij het inplannen van het intakegesprek krijg je de vraag om een voedingsdagboek bij te houden. Wanneer je dit een volledige week doet, voorafgaand aan het intakegesprek, kun je na afloop van het intakegesprek al meteen met de eerste tips en adviezen aan de slag. Soms is dat dus al voldoende om zelf te werken aan een gezondere en energiekere levenstijl.

Wegen is weten

Om te weten wat je startpunt is, ga je tijdens het intakegesprek op de weegschaal. Dit kan met je kleren aan, al moeten wel je schoenen en sokken uit. De weegschaal weegt niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage, de hoeveelheid (ongezond) buikvet, je spieropbouw en hij berekent je fysiologische leeftijd. Dat geeft een objectief beeld van je startpunt.

Vervolg en aanpak van IK

Tijdens het intakegesprek maken we afspraken over het vervolgtraject en krijg je uitleg over de werkwijze van IK Voedingsadvies. We kijken ook meteen welke vergoeding mogelijk is vanuit je zorgverzekering.

Vergoeding zorgverzekering

IK Voedingsadvies is aangesloten bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten BGN. Dit betekent dat het advies en de begeleiding van IK Voedingsadvies (deels) vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van je verzekeraar en je verzekeringspakket.

Wat Krijg ik vergoed?