Afvallen

IK helpt bij gezond afvallen

Snel afvallen en gezond afvallen horen niet bij elkaar. Wanneer je bij IK Voedingsadvies komt om af te vallen, is het streven om gezond af te vallen en om blijvend op je streefgewicht te blijven.

Intakegesprek start van het traject

Tijdens het intakegesprek bespreken we welk gewicht je wilt bereiken en waarom je dat wilt. Om te weten wat je startpunt is, ga je tijdens het intakegesprek – met je kleren aan – op de weegschaal. Deze weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage en je spieropbouw. Dit geeft een goede indruk van je gezondheid, maar geeft ook richting aan de aanpassingen die nodig zijn in je voedings- en beweegpatroon, om je doel te bereiken.

Vervolgconsulten voor begeleiding en advies

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en je doelen spreken we na het intakegesprek af hoeveel consulten we inplannen. Tijdens elk consult behandelen we een onderdeel uit je voedingspatroon. Ook ga je elke keer op de weegschaal, om je voortgang te meten en krijg je tips en advies die je thuis kunt uitvoeren.

Vergoeding vanuit aanvullende verzekering

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, krijg je vaak een vergoeding vanuit de zorgverzekering voor de consulten. Bij het opstellen van het traject houden we hier zo nodig rekening mee.

Na afloop van de begeleiding

Tijdens de consulten krijg je handvatten die je ook na ons traject kunt blijven gebruiken. Als stok achter de deur kunnen we afspreken dat je je nog een aantal keren komt wegen.

Maak een afspraak

IK groepsbegeleiding

Sinds januari 2018 geeft IK groepslessen/ groepsbijeenkomsten in samenwerking met Judith4balance. 
De groepsbijeenkomsten zijn wekelijks en bestaan uit een weegmoment, een weekmenu en een actueel, interessant onderwerp. De deelnemers van de groep stimuleren, motiveren elkaar en voorzien elkaar van leuke tips. Lees ook de succesverhalen op deze website.