Overgangsklachten

IK helpt tijdens de overgang

Als vrouw merk je vaak dat je tussen je 40ste en 50ste dat je zwaarder wordt, of een buikje krijgt. Ook al eet je hetzelfde als voorheen. Misschien heb je ook wel vaker last van hoofdpijn, stemmingswisselingen of slapeloosheid en concentratieproblemen. Dat komt allemaal door de overgang.

Overgangsklachten voorkomen

Slecht nieuws: de overgang kan wel tien jaar duren en begint bij de meeste vrouwen na hun 40ste. Het verzachtende nieuws: door te letten op wat je eet, kun je de klachten flinke verminderen of zelfs voorkomen. Dat kan doordat je met voedingsmiddelen je oestrogeenspiegel kunt beïnvloeden. Het dalen van de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam, zorgt voor de overgangsklachten die je kunt ervaren.

Begeleiding tijdens de overgang door IK Voedingsadvies

Tijdens de intake bespreken we hoe je voedingspatroon op dit moment is en welke klachten je hebt. De meeste vrouwen die bij IK Voedingsadvies komen vanwege de overgang, volgen vier tot zes consulten. Tijdens elk consult bespreken we een onderdeel uit je voedings- en bewegingsstijl. Je krijgt adviezen en tips mee om thuis mee aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend bespreken we elk consult hoe het met je gaat en welk effect de tips hebben.

Voedingsplan mee naar huis

Na elk consult krijg je een voedingsplan mee naar huis. Het voedingsplan is erop gericht om je overgangsklachten te verminderen. Na het traject heb je houvast aan het voedingsplan en de tips die je tijdens de consulten hebt gekregen.

Maak een afspraak

IK Voedingsadvies is gecertificeerd voedingsconsulent voor vrouwen in de overgang.