krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

  • 3 personen

Ingrediënten

  • 750 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 – 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 300 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Doe de krielaardappeltjes in een vergiet en was ze onder stromend water. Snijd grote krieltjes een keer door.
  2. Snijd van de sperziebonen de puntjes aan beide kanten af. Was de sperziebonen in een vergiet. Breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Doe de krieltjes in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en laat alles met een deksel op de pan weer aan de kook komen. Kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
  5. Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes in een vergiet en halveer ze.
  7. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
  8. Snijd de zalm in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet. Schep er voorzichtig de stukjes zalm door.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

 

You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN