vegetarisch

Aardappelsalade met groente en ei

Deze goedgevulde maaltijdsalade is altijd lekker. Dankzij de eieren is het ook nog eens helemaal vega.

  • 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eieren
  • Ca. 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 augurk
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosje radijs
  • 200 gram wortel
  • 75 gram spinazie

Bereiding

  1. Boen de aardappelen goed schoon.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar. Kook de bleekselderij de laatste minuut mee met de aardappelen.
  4. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  5. Maak een dressing van citroensap, de olie, de mosterd en wat peper.
  6. Snijd de warme aardappelen in blokjes.
  7. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en bleekselderij. Laat dit afkoelen.
  8. Snijd de augurk in plakjes.
  9. Was de tomaatjes en de radijs. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
  10. Maak de wortelen schoon en rasp ze grof.
  11. Was de spinazie en laat de groente goed droog worden.
  12. Meng de augurk, de tomaatjes, de radijs en de wortel door de aardappelen.
  13. Verdeel de spinazie over een schaal en schik de aardappelsalade erop.
  14. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN