Pastasalade voor een heerlijke zomeravond

2 personen

  • Ingrediënten
  • 150 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • Oregano
  • 200 gram rucola
  • 2 gegrilde paprika’s (koelvak)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 gele paprika
  • 6 olijven

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
  5. Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
  6. Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
  7. Maak de kerstomaatjes en de gele paprika schoon. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Halveer de kerstomaatjes.
  8. Snijd de olijven in stukjes.
  9. Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente, rucola en de olijven door.
  10. Maak de salade op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gebakken kipfilet of een kippenspiesje van de BBQ!

salade-pasta