Pastasalade voor een heerlijke zomeravond
2 personen
- Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfiletjes (blikje)
- 1 eetlepel olijfolie
- Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- Oregano
- 200 gram rucola
- 2 gegrilde paprika’s (koelvak)
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 gele paprika
- 6 olijven
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
- Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
- Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes.
- Maak de kerstomaatjes en de gele paprika schoon. Snijd de paprika in blokjes of reepjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente, rucola en de olijven door.
- Maak de salade op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gebakken kipfilet of een kippenspiesje van de BBQ!