Spaghetti met tomaat en basilicum

Spaghetti met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ gedroogd pepertje
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 10 minuten zacht in de olie.
  5. Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en geef de geraspte kaas erbij.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met radijs en parten gekookt ei.

Hiervoor heb je nodig…

  • 4 eieren
  • kropsla
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetlepels slasaus 25 % olie
  • 2 eetlepels biogarde yoghurt halfvol

 

Leave a Reply