Spaghetti met tomaat en basilicum
Spaghetti met tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ gedroogd pepertje
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 10 minuten zacht in de olie.
- Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en geef de geraspte kaas erbij.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met radijs en parten gekookt ei.
Hiervoor heb je nodig…
- 4 eieren
- kropsla
- 1 bosje radijs
- 2 eetlepels slasaus 25 % olie
- 2 eetlepels biogarde yoghurt halfvol