Waldorfsalade voor bij de BBQ

 

WALDORFSALADE

 

Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij.

Het is een heerlijk frisse salade die het goed doet als complete maaltijd maar ook lekker is als (meeneem) lunch.

voor 4 personen:
1 friszure appel (bijvoorbeeld een Granny Smith of een Kanzi) in kleine blokjes.
250 gram knolselderij in kleine blokjes.
3 stengels bleekselderij in kleine stukjes.
– 100 gram walnoten
– 200 gram kippenvlees
– 2-3 eetlepels mayonaise
– citroensap
– evt beetje sla

Meng de appel en de selderij met 2 eetlepels citroensap. Door het sap kan de selderij en de appel niet meer verkleuren. Hak 100 gram walnoten fijn en snijd 200 gram gekookt kippenvlees in stukjes. Schep dit samen met ongeveer 3-4 eetlepels mayonaise door de selderij. Serveer de salade op een paar blaadjes sla.

Lekker met stukje volkoren (stok)brood of als bijgerecht voor de barbecue of als maaltijdsalade voor 2 personen.

You may also like
witlofsalade met garnalen
rucola-tomatensalade voor bij de BBQ

Leave a Reply