stamppot met groene kool
Stamppot groene kool met pittige vleesreepjes
2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500-600 gram groene kool
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- theelepel chilipoeder
- 150 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
- Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi ze met het paprikapoeder en chilipoeder.
- Bak de vleesreepjes in de rest van de margarine in een koekenpan met een anti aanbaklaag in een paar minuten gaar en bruin.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door.
- Schep de vleesreepjes op de stamppot.