knoflook als superfood

Superfoods zijn voedingsmiddelen die een zeer hoog gehalte aan goede voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten.

DE POSITIEVE EFFECTEN VAN KNOFLOOK

Knoflook heeft medicinale eigenschappen. Het ondersteunt je gezondheid omdat het vitamines (B1, B6 en C) en mineralen bevat.

De 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen van knoflook

 1. cholesterolverlagend en verlaagt het risico op een hartaanval en hersenbloeding. Knoflook helpt onder andere bij het ontspannen en vergroten van de bloedvaten in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend werkt en levensbedreigende situaties zoals een hartaanval of hersenbloeding kan helpen voorkomen.

2.Helpt bij de bestrijding van infecties

Knoflook bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet

3.Verlaagt het risico op kanker

Onderzoeken hebben uitgewezen dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: borstkanker, darmkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en slokdarmkanker. Hoe meer groenten van de lookfamilie je eet, en dan met name knoflook en uien, hoe lager het risico op bepaalde soorten kanker werd.

4. Versterking van het immuunsysteem van ziekten zoals: verkoudheid en griep.

5.Helpt bij de genezing na vergiftigingen door zware metalen

Het geheim van knoflook
Knoflook heeft haar krachtige geneeskundige werking te danken aan de stof allicine die ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook zorgt.

De beste manier om knoflook te eten
Voeg elke dag 1-2 teentjes rauwe knoflook aan je voedingspatroon toe. Om ervoor te zorgen dat de heilzame allicine in de knoflook vrij komt kun je het beste een paar teentjes verse (biologische) knoflook persen of fijnhakken.

Wat te doen tegen knoflookgeur

Tegen knoflookgeur kun je peterselie eten of peterseliethee drinken. peterselie als garnituur serveren zodat je gewoon een takje peterselie kunt opeten.
Verdere aanraders tegen knoflookgeur zijn groene thee, mintthee, verse citroen en alle groene kruiden zoals oregano en tijm.

You may also like
Afslanken in groepsverband
afslankclub
KLANTEN OVER IK
GROEPSBIJEENKOMST AFVALLEN

Leave a Reply